Bromelie - jsem ze severni Moravy. Momentalne ziju na ostrove v Jihovychodni Asii.
Vymenuju si nazory pokud mozno s kazdym, kdo veri, ze ma narok na to, aby od statu dostaval mnoho let podporu pouze za to, ze porodi deti.
Mozna jsi nenarazila na prispevky, ve kterych vyjadruju podporu tem, kteri se snazi situaci resit navzdory tomu, ze je system zahani domu a nezabyva se skutecnymi problemy.
Kdyby ses skutecne nemohla uzivit, tak bys drobka v jeho vlastnim zajmu do jesli dala. Ja bohuzel znam pripady, ktere si tuto frazi neberou nadarmo do pusy.
Rodicovskou a materskou mimo CR zkoumej - ja si tohle delala asi pred rokem a krome stredni Evropy jsem nic podobneho nenasla... U nas je materska dva tri mesice a pak Ti nikdo misto nedrzi. Podpora statu nulova, ale pracujici matky maji dost prijemne danove odpisy (bohuzel neplati pro cizince). Je tu velmi propracovany system jesli, skolek a pomocnic v domacnosti, takze matky muzou delit cas mezi deti a praci a kdyz deti onemocni, nemusi z toho mit zamestnavatel infarkt.
Vim, ze to jde jinak, vim, ze to jde lip (krome te delky materske, tady to chce naopak prodlouzit). Deti tady nejsou nestastne a jsou dobre vychovane (zadne grafiti, zadna vulgarita) - urcite nepozoruju zadne negativni vlivy jesli...
Kimmy
Předchozí