Já neříkám, že nevycházíme, zatím docela v poho, s těmi 3800 mateřské to ale bude horší(nemám na výběr, 1. dítě jsem měla ještě za studií, druhé 2,5 r. potom, takže jsem nikdy plně nepracovala, čili nemám možnost volby délky a výše rod. přísp.). Záleží taky, jaké má kdo náklady na bydlení apod.. Určitě netvrdím, že nějak živoříme, zas tak úplně "za vodou" ale taky nejsme. Každopádně je pro mě ale priorita zůstat se synkem doma, i když vím, že bude potřeba se trošku uskromnit. Jak jsem psala, snažím se i přivydělávat si, vzhledem ale k tomu, že babičky máme 260km daleko a manželovi práce vezme docela dost času (služby, studium) na to vydělávání a moji seberealizaci zároveň moc času nezbývá. Ale snažíme se, jak se dá a určitě se v porovnání s jinými máme docela fajn. Taky vím, že v jiných zemích to mají rodiče malých dětí ještě mnohem těžší, psala jsem na to téma diplomku(viz. odkaz dole na konci diskuse), přijde mi jen dosti nesmyslný ten nový systém čerpání rod. příspěvku...
A ještě k otcům na rod. dovolené, péči chův, babiček, jeslí - ať si to řada z vás nemyslí, z psychologického hlediska je role mateřské péče v 1. 3 letech života nenahraditelná. To vám ostatně potvrdí téměř každý psycholog. Já vím, někdy se to těžko přijímá, zvlášť když jste třeba žena, která ví, že za 3 roky bude v oboru svojí profese úplně mimo. A určitě takové profese existují. Člověk ale asi nikdy nemůže mít úplně všechno..
Předchozí