Luciex,
i já jsem k očkování opatrnější díky tomu, že znám dva případy jasného poškození zdraví z očkování - mentální retardace u očkování v 15 m trojkombinací spalničky/přiušnice/zarděnky a dětská obrna u ročního chlapečka po obrně (dodnes napadá na jednu nožičku, jsou mu skoro 4 roky).
Také vím, že očkování nechrání 100% - např. TBC se dá v poho dostat i po očkování, znám osobně 2 lidi (kolega z práce a spolužák, obojí žádný socky, spíš kravaťáci). Rovněž očkování proti spalničkám nezabezpečí, že je děti nedostanou (děti mojí kamarádky - obě očkované, průběh byl mírnější, ale dvojnásob dlouhý).
Proto jsem hledala informace ještě před narozením syna a proto se snažím kalendář synovi posunout - díky rýmám a zubům se mi to celkem podařilo. TBC v porodnici jsme taky nedali, nebyl problém to udělat pak na kalmetyzaci v 6 týdnech (jakkoli v porodnici nás strašili, že nikde jinde nás neoočkují, a že očkovací látka se vydává akorát na porodnici... bla bla bla... skoro mě dostali, jak jsem byla v horomonální nestabilitě - ale naštěstí jsem byla silně rozhodnutá už dlouho předem a manžel byl u toho a podržel mě).
Takže doporučuji neočkovat slepě - náš očkovací kalendář je pro děti dost drsný... A do dvou let bych rozhodně bez vážného důvodu nepřidávala žádné "doborovolné" vakcíny.
Předchozí