Naprostý souhlas, Gabrielo.
Chtěla bych pominout to, jestli, za jakých okolností a pro koho je toto očkování přínosné nebo nebezpečné.
Na co bych se chtěla soustředit, je způsob, jakým je vedená diskuse - tento způsob důvěrně znám z oblasti porodnictví. Lékař, odborník, atakuje "neodborníka" a hlavním jeho mečem a štítem je jeho odbornost. Prostě kdo to nevystudoval a neprožil v praxi, nemůže o tom nic vědět? Lékař / odborník je jako bůh a běžnému občanovi nepřísluší pokoušet se proniknout do jeho hájemství, protože na to nemá? Co na to nemá? Připomíná mi to, když se údajně ptali Henci Goer (autorky knihy pro ženy o porodech), jakou má kvalifikaci na to, aby sepsala svojí knihu? Odpověděla prý "Umím číst."
Pokud lékaři / odborníci budou v diskusích podobného typu vystupovat stejně jako paní doktorka papinka, tak u přemýšlivého čtenáře zbytečně ztrácí body. To, co paní doktorka papinka předvádí, není rovnocenná diskuse, jejímž cílem by bylo dobrat se společně nějakého výsledku. Pro mě osobně bude v tomto případě vždy důvěryhodnější "poučený laik" - protože můj rozum mi říká, že pokud by paní doktorka měla skutečně argumenty v rukávu, tak by je vysypala...
Předchozí