Ja vobec nevidim problem v tom, ze by dieta chodilo do inej triedy ci skoly. Ja sama som v detstve chodila do skoly na susednom sidlisku a po vyucovani som sa kamaratila a hravala s detmi nie z triedy, ale z miesta bydliska. Ako to tak rekapitulujem, napada ma, ze vrana k vrane sada - z mnozstva deti boli mojimi kamaratkami hlavne dievcata tiez z vyberovych tried s rozsirenym vyucovanim. Ako deti sme o tom samozrejme neuvazovali, boli sme spolu ti, co sme mali nieco spolocne. A vybijanu sme sa hravali vsetci zaradom, ako sme sa na dvore zozbierali, nie podla prislusnosti do skoly. Urcite aj zavisi od dietata. Starsia dcera ma nerada zmeny, zle si zvyka,pre nu by bolo najlepsie nemusiet nic menit, byt na jednom mieste a vo vybehanych kolajach, preostredny syn a mala su prisposobivi, su v pohode, rychlo a jahko si buduju vztahy. I tak sa najstarsej nedalo byt v kolektive, ktory bol na dosah, lebo ju kolektiv kvoli jej inosti neprijal a bola to katastrova. Po roku v triede rovnako inych deti asi 300 km od bydliska, teda na internate (13-rocna), pretoze inde zatial nic ine v CR nie je, hodnotim, ze to bolo napriek roznym tazkostiam to najrozumnejsie, co sa dalo urobit. Este rozumnejsie by bolo, keby take triedy existovali na viacerych miestach po republike a nebolo by treba sa odlucovat az tak drasticky od rodiny.
Předchozí