Uvazovala som na tym, ci presunut moje dieta k starsim, presnejsie som sa zaoberala tym, ci ju dat o rok skor do skoly. nie je to dobre riesenie, skor len z nudze. Pretoze hlavne mensie deti su len intektovo vopred, vo vsetkych ostatnych oblastich zodpovedaju svojmu veku. Takze sa 5-rocne dieta potrebuje aj hrat, nevie sa o seba v niektorych oblastiach postarat ako o rok starsie dieta. Nebudem, tvrdit, ze je to spravna cesta pre vsetkych, ale mne sa osvedcila, dat deti medzi seberovnych rovesnikov, cize do triedy medzi nadane deti. Vekovo budu k sebe primerane, zaujmy mavaju v oblasti vzdelania hlbsie nez ostatne deti (hoci zm pestrejsich oblasti) a tak budu vyrastat z ich pohladu ako normalne deti medzi normalnymi detmi, pretoze ich normou bude ta trieda v kotrej budu. Ziadne elitarstvo, ako si niektori myslia. A s takymto normalnym sebavedomim mozu potom budovat pre nich nenormalne vztahy s celym tym vacsinovym svetom, ktory je iny a s ktorym sa v extremnejsich pripadoch musia naucit komunikovat jeho jazykom, rovnako, ako ked sa ucia anglicky. Najskor kazdy svoju materincinu a potom tie dalsie. Nevyhoda je, ze nadane deti, teda deti s IQ nad 130 alebo tiez deti ktorym to mysli hlbsie, rychlejsie,... tych je 2% obyvatelov, co znamena s velkou pravdepodobnostou dochadzanie do nejakeho hustejsie osidleneho miesta.
Předchozí