Jájo, jsem ročník 78 - tedy je mi o 6 let více než tvému synovi. Byla jsem ročník, který tenkrát celonárodně dostával nové učebnice - dostali jsme i nove učebnice matematiky. Kdosi tenkrát vymyslel, že když nás naučili množiny, že nám pomocí nich vysvětlí i dvojkovou, trojkovou .. soustavu. (protože jednou budeme pracovat s počítači, tak se nám to bude hodit :-)). A nacpali to do knížek pro třetí (nebo už druhou?) třídu. Nějak se mi nechce věřit, že se podle těchto knížek neučilo ani šest let - a vůbec se mi nechc věřit tomu, že si paní učitelka nebyla schopna vzpomenout na to, co učila před třemi lety (tři roky po nás se to totiž ještě učilo - vím že jsem to vysvětlovala holčičce o tři roky mladší než jsem já...) Co se neučilo, bylo v jinych soustavach počítat - ale to si snad inteligentní dítě dokáže odvodit samo, pokud ho to opravdu zajímá. Mimochodem, k čemu jsou prosím tě dobré (jazykové) státnice? Nějak mi to uniklo, teda když pominu fakt, že má-li je někdo před maturitou, tak ho možná nebudou nutit dělat z jazyka maturitu...Ale k čemu je to dobré prakticky, to je mi fakt záhadou.
Předchozí