Vlasto, nezabíjej ji. Je to zřejmě nějaká úchylka babiček a moc se s tím asi dělat nedá. Moje tchýně, ovšem spíše ve věku mé babičky, je to samé. Dítě dobře vypadá, když je tlusté a nejdůležitější je, aby dobře papalo. Cukr, kdybych to nevěděla, je dobrý na kosti - a dítě jej nutně potřebuje ke svému růstu (ovšem ne ten z ovoce,rýže a tak, ale ten z bonbónů, čokolády a buchet). Maso musí být dvakrát denně, pokud možno s knedlíkem a omáčkou. Polévka je samozřejmou součástí oběda - s jíškou, aby byla výživná. K snídani je nejlepší sníst tak šest kousků vánočky. Zelenina je životu nebezpečná. Vzhledem k tomu, že bydlí dost daleko od nás a vidíme se tak jednou za tři týdny, je to přežitelné, synek má na knedlíky, masa a omáčky nějakou záklopku, moc toho nezbaští, oddělení na sladkosti v žaludku je ale pořád nějaké nenaplněné. Takže jednou za tři týdny se přežere čokoládou a sladkostmi a zbývající období má umírnější režim. Babičku nepředěláme, s tím jsem se už smířila. S mojí mámou jsme už vyřešily, že takové jedno Kinder vajíčko na návštěvu je akorát a lepší je přinést jablka.
Ze skříně na mě smutně kouká několik igelitek naplněných různými čokoládovými Mikuláši a Čerty, jejich osud bude stejný jako každoročně - před velikonocemi to vyhodíme.
Zkus babičce říct, že to malé vezmeš domů, protože ten přísun cukru musí být pravidelný, a pak s tím nalož dle svého uvážení.
Předchozí