Ahoj mamky,
závidím všem, které se s babičkami můžou rozumně domluvit, moje zkušenosti se opravdu dají popsat spíš výrazem nesvéprávné babičky, bohužel. Zkažené zuby ani jiné argumenty pro ně nejsou nic, jedním uchem tam...zakážem-li něco, dělají to za zády, nebo různě zlehčují a postupně rozmělňují proavidla, na kterých jsme se domluvili... Taky vidím problém v tom, jak už někdo psal výš, že je všeho dneska strašně moc, bonbóny cpou děckám jako dárečky v každým druhým obchodě...a taky se vidíme třeba my s babičkama dost často, dohromady i několikrát týdně, a furt jim něco cpou, jak kdyby nic jinýho na světě neexistovalo, to je taky jiný než když se jede k babičce a dědovi na venkov třikrát za rok a tam se děti nacpou sladkým. u první dcery jsem to do dvou let uhlídala, sladký začla jest pomalu až potom a zuby má dobrý, ale malej už od roka jedl sladkýho dost, a ve třech má kazy (samozřejmě mu čistíme zuby, ale pro třech sladkostech denně je večer asi už pozdě bycha honit). Jsem z toho nešťastná. Zkusili jsme teď zavést takovej systém, že máme pravidelnou sladkou chvilku po snídani, pak se čistí zuby, a vše co dostanou venku, se schová a sní pouze v tuto dobu...uvidíme jak to bude fungovat. Držím vám i nám všem palce.
Předchozí