Ještě jsem zapomněla ve svém článku o babičkách dodat, že dcera odmala trpí na zácpu, která se nekontrolovatelným přejídáním sladkostí jen podporuje. To jen pro ty, na které jsem udělala svým příspěvkem dojem, že babičkám nechci dovolit dát sladké svým vnoučatům. Ráda jim to dovolím, ale v OMEZENÉM MNOŽSTVÍ.
Holka na záchodě brečí a někdy opravdu trpí. Babičkám to samozřejmě říkám, ale je to zbytečné. Možná, že kdybych poprosila dětskou doktorku o potvrzení, tak by to pomohlo!
A ještě dodatečně: babičky nenavštěvujeme jednou za měsíc nebo jen o víkendu. Jsem na mateřské, takže u nich trávíme spoustu času a často tam jsme téměř denně. A sladkosti tam tedy dostává pokaždé a pokaždé v nepřiměřeném množství nebo v nevhodnou dobu - když zlobí, nebo když byly před chvílí k obědu palačinky apod.
Můj problém se netýká pouze sladkostí nebo potrhávání autority, ale i v podávání další nevhodné stravě. Tím myslím od babičky k večeři jedině páreček, salámek a sýr jen tak do ruky bez pečiva, když už pečivo, tak jedině s paštičkou... Babičky holt žily v jiné době než my a neuznávají rozmanitou a hlavně zdravou stravu. A takové uzeniny plné soli nejsou pro děti nic ideálního, že?
Přeji všem hodně sil ve vztazích se starší generací!
Samozřejmě nic proti nim, jsem ráda, že je mám a že mi kdykoli pomůžou a jejich rady jsou často velmi cenné... - ale stačilo by mi, kdyby respektovali názor matky, a to hlavně v případě, když chci mít zdravé dítě. Mají být přece rády, že je doba, kdy jsme o všem více informovaní a máme možnost udělat vše pro to, aby jsme měli zdravé děti. A také co nejlépe vychované.