...no, když já to stručnějc napsat neumím... grafomanka, no...ale číst jsem tě to nenutila, každý píše, jak umí...
Víš, ale kapku s tebou nesouhlasím, Kubík má lidi děsně rád, je to typickej extrovert, tím pádem je nadšenej z dětí i dospěláků všeho druhu a množství. Jenže bohužel, tak nějak nemá vyvinutý ty pudy skoro všech malých dětí jakože tohle je moje a vzít si to nenechám a tohle mě zajímá, tak si to vezmu a je mi jedno, jestli si s tím nějaký prcek hraje.... Ale třeba je to taky výchovou a já ho to nenaučila - jo, to bude asi ono... Teď už je to lepší, jak je starší, podařilo se mi mu vysvětlit, že když mu nějaké dítě něco bere, musí mu říct, že je to jeho a nenechat si to vzít - tzn že situace je taková, že Kubík říká: Ne chlapečku, tohleto je Kubíčkovo auto a hladí dotyčného mrňouse po hlavě - a to dítě je tím kolikrát tak šokované, že na něj zírá a nechá mu to. Ale když byl menší, tak rok a půl, ostatní děti ho neustále okrádaly, on si bral pořád nové a nové hračky o které přicházel až nakonec začal plakat a radši si už nic na hraní nebral, aby o to nepřišel - no a v rámci toho, aby měl děti a lidi pořád rád a nebál se jich, prostě občas zakročit musím, přijde mi to vůči němu fér - njn, blbá výchova, že... Takže výborný je sice nechat ho se se životem poprat, ale bohužel, jsou věci,které on prostě v jistém věku moc nezládne no a konec konců od toho mě má, abych mu s tím, s čím si neví rady, pomohla... Ale zas na druhou stranu - s mou povahou jsem ráda, že dětem věci nebere a že je nebije - tohleto je fakt lepší varianta - bejt milej, hodnej a kamarádskej....
Já, zas kvůli tomu, jakej Kubča je, nechápu ostatní maminky, který nevzrušuje, když jejich děti berou hračky ostatním - minimálně je dobrý jim to vysvětlit, ne???
- tenhle můj příspěvek je tak trochu dost mimo mísu, ale já řeším třeba i takovýhle věci, který ostatní maminky ani neznamenaj..... Prostě oni nemusí, děti s tím problém nemají.... my holt jo... Oni zas budou ve škole mrskat s dětma písmena - a my budeme řešit nějakou podprahovou, naprosto samozřejmou věc....
Předchozí