Taky bych rada prispela. Mame dve dcerky. Klarka bude mit 4 roky a vazi temer 25kg :O( Jsem z toho nestastna, neni to jen sladky. Ona ta mala je reklama na dobrou chut. Jeste jsem nepoznala nic co by ji nechutnalo. Kdyz prijde ze skolky, kde meli svacinku, tak mi tvrdi, ze ma hlad. Snazime se to resit ovocem, celozrnnym chlebem, raciochlebem, ale stejne me ta jeji vaha desi... Moji rodice to celkem chapou a misto sladkyho ji daji jablicko, ale kdyz jedeme k tchanum, tak tusim prusvih. Oni jsou zvykli davat detem to samy co jedi a nekdy je to vazne des...Ted jsme tam byli, tak chteli holkam dat na veceri vareny spekacky!!! (Abych nezapomnela Tyna, druha dcerka ma 1,5roku) Marne jsem se snazila po dobrym vysvetlit, ze se z toho obe pozvraci, proste uz mi dosli argumenty. Takze holky dostaly uzeninu a ja jsem byla nestastna, ze jsem zase zmekla a abych se enhadala, tak jsem radsi ustoupila. Jeste nez jsme vecer vyjeli domu, tak se Tynka v aute pozvracela... (kdybych to nerikala :o)) ale myslite, ze to bude odstrasujici priklad? Nikoliv. Pirste az tam prijedeme, tak bude na obed pro holky nachystany peceny bucek a brambory omasteny tak, ze i me byva po navsteve prarodicu tezko od zaludku. Kdyz nechci aby davali holkam sladky, tak jen slysim, ze prece jedna cokolada jim neublizi. Tvrdim, ze nechci aby si na sladky moc zvykali, ale tchyne jen protoci oci a stejne jim to da. Tak mi nekdo prosim napiste svuj nazor a nebo zkusenost, jak jste takovou situaci resili???
Klarka ma na svuj vek dost kilo, Tyna je zatim akorat (ma 11,5kg), ale mam strach, ze dopadne stejne jak Klarka. Sama jsem si zazila, jake to je kdyz je holka pri tele a je to potom tezke ve skole a vsude mezi "detma". Nechci aby si to prozili i moje dcerky...
Předchozí