No já naprosto souhlasím, mám podobnou zkušenost. Sama jsem alergik, manžel taky a starší dcerka taktéž. Od roka a čtvrt má problémy s dýcháním,, tudíž je třeba dbát na životosprávu. Ale znáte prarodiče. Už je dost velká, aby mohla jíst to a to. Co návštěv jsem se prohádala! Byla jsem krkavčí matka, nic jsem jí nedopřála. Dcerka naštěstí nezvracela a neměla žádné záchvaty, ale postupem času naši pochopili, že tudy cesta nevede a mamka začla vařit tak, jak jsem jí řekla. Dnes jsou dceři tři roky a ona jí pořád vaří "jalovou" stravu, za což jsem ráda. Když jí dá nějaký pamlsek, pošle ji za mnou se slovy "až maminka dovolí". Jako pamlsek jí kupuje 70% čokoládu, ne žádnou mléčnou. Chce to pevné nervy a uvědomit si, že za život svého dítěte odpovídáte sami a ne vaši rodiče. Když se něco stane, kdo bude běhat po doktorech, chlácholit a vidět utrpení dítka? V první řadě vy samy! Mě v mém rozhodnutí vysvětlovat a dohadovat se podržel jeden lékař, který se věnuje čínské medicíně. Jsem mu za to strašně vděčná. Takže platí, nevzdat se a jít si za svým.