| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Chvála "drilu"

Né, že bych úplně nesouhlasila, že některé znalosti je dobré mít zažité pod kůží, a tam se mohou uložit drilem. Ale kritika toho, že znalosti se hledají hlavně na internetu a ne v knihách, a k čemu je internet kdyby nešla elektřina, mi vyvolal na rtech úsměv. Připomnělo mi to, že mi se učili s podobným argumentem kdysi na středí škole těsnopisu. Ano už existovali běžně diktafony, a když jsme se ptali na smysluplnost povinného předmětu, bylo nám řečeno, že technika může přestat fungovat. Je to opravdu úsměvné. Také může přestat fungovat zapalovač a navlhnout sirky a přesto se neučíme rozdělávat oheň křesáním křememe o křemen nebo pomocí dvou dřívek...
Těsnopis mi nikdy k ničemu nebyl, vyjma pár těsnopisných zkratek, které užívám doteď a hodili se na vysokoškolských přednáškách. Radost z nich neměli kamarádi, co si mé výpisky půjčovali, neboť jim nerozuměli.

A k čemu mi budou knihy, když vypadne elektřina a nebudu moci použít internet ? Vypravím se do veřejné knihovny, v těch běžnějších také všechno nenajdu, v Národní knihovně budu na knihu čekat i pár dnů, než jí vyhrabou z archivu... A kdo má doma tak rozsáhlou knihovnu, že mu nabídne více informací než internet ? My doma měli velice obsáhlou knihovnu, ale spousta věcí, které mě zajímají na interntu bych v ní nenašla. Navíc internet je mnohem aktuálnější než-li knihy. Obsah knih je také limitován tím, že jsou oproti internetu nákladnější. Někdo je musí napsat, vydat, distribuovat a musí se to všechno vyplatit. Tj. chci tím říct, že knihy a internet jsou dvě možnosti, každá má své výhody, ale též nevýhody. A kdybych si měla vybrat já z těch dvou možnost užívat jen jednu, já volím internet. Podle mne je přínosnější. Umím si představit, že internet může zcela nahradit knihy, ale knihy nenahradí internet. Např. možností diskusí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.