| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Chvála "drilu"

Je fakt, že existuje xy sposobov tvorivej a názornej výuky. V českých a slovenských školách však školstvo zastavilo svoj vývoj pred 50 rokmi. Som učiteľka na strednej škole a mám pocit bezmocnosti. Široká verejnosť sa domnieva, že toto naše skostnatené školstvo je výsledkom neschopnosti učiteľov (v niektorých prípadoch to pripúšťam), lenže pravda je niekde inde. Ako učiteľka mám dve možnosti: buď budem pristupovať ku výuke s tvorivosťou a fantáziou a približovať ju k reálnemu životu a výsledkom bude nesplnenie predpísaných osnov (následne problém zo strany nadriadeného, či inšpekcie), alebo budem učiť podľa predpísaných osnov a nebudem mať kedy do výuky zaraďovať tvorivosť a komunikáciu.
Učím nemčinu a minulý rok som po materskej (plná oduševnenia) vkladala do výuky celú seba. Žiakov to strhlo, malo to veľký efekt, čo sa týka komunikácie v cudzom jazyku, ale nestíhala som prebrať všetku predpísanú gramatiku a prejsť celú knihu. Och joj, budem rada, keď si to naše školstvo vezme do rúk už konečne niekto kompetentný, nie nejaký teoretik na ministerstve, ktorý do praxe ani nepričuchol.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.