U nás to bylo tak, že mi před prvním rokem holčička najednou strašně přibrala. Tchyně bydlela nad námi a každý den ji vozila ven, no, hodilo se mi to, odpočinula jsem si. Dneska toho prudce lituji.
Dítě se začalo také osypávat a já myslela, že to je na mléčné výrobky, které jsem jí začala dávat. Doktorka mi řekla, že má nadváhu, nemá vůbec jíst sladké a má hodně chodit. To jsem sdělila tchyni a zrušila jsem vození v kočáře.
Jak jsem posléze zjistila, milá babička jí dávala různé éčkové (proto ty vyrážky) žužu medvídky a čokolády za mými zády, také sladké pití a aby se holčička příliš neunavila chůzí, nosila ji na zádech... Přímo před ní mi do očí tvrdila, že jí nic nedává. A já se divila, z čeho je tak tlustá.
Holčičku jsem kojila do dvou let a tchyně mi dokonce řekla, že je určitě buclatá z mého mléka. Až manželův víkendový devítiletý syn, před kterým se dost nekryla, nám vše řekl. Když bylo holčičce 3 roky přestěhovali jsme se, já nasadila pití vody a tchyniny návštěvy jsem minimalizovala pod záminkou, že máme příliš aktivit. Dítě zhublo. Sladké jsem nevysadila úplně, ale jsem střídmá.
Následky: Malá má sklon k tloustnuti, je závislá na sladkém a často ho vyžaduje, chodí k mojí mámě, aby jí dávala dobroty se sliby, že to mamce neřekne. Odmítá jíst běžná jídla. Jakmile je možnost, chodí k sousedům na návštěvu, protože tam jí dají sladké... (Teď už sousedí vědí a tak to není tak hrozné). Letos jí bude šest, co bude dělat ve dvanácti, až ji nebudu hlídat si nechci představovat.
Předchozí