| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Sourozenecká láska i neláska

Mám dva synky.Matěj je šikovný kluk,velice chápavý a učenlivý.Chodí do školky.Jediná jeho "zlá" vlastnost je,žárlivost a vztek.
Když jsem byla těhotná s druhým synem,věděl,že u maminky v bříšku je bráška a moc se na něj těšil,i návštěvy v porodnici byly v pořádku,prohlížel si brášku a měl různé zvědavé otázky.Horší situace nastala po návratu domů.Začal hrozně žárlit,což jsem chápala,protože už jsem neměla fůru času jen pro něj,ale musela jsem se věnovat i Štěpánkovi + obstarat domácnost...
Myslela jsem,že ho to přejde až malej začne lézt a hrát si s hračkama,ale ouha...
Zůstalo mu to až do teď,kdy malému je 10 měsíců,takže leze,chodí kolem nábytku a začíná si "půjčovat" Matýskovo hračky.Matěj reaguje tak,že mu tarasí cestu,zavírá před ním dveře,nechce mu půjčovat hračky,kdykoli kolem něj projde musí ho alespoň pošťouchnout (v tom lepším případě!!!) atd.
Nevím co s ním,jak na ty dané situace reagovat. Stále mu připomínám,že je to jeho bráška a má ho mít rád a ne mu ubližovat,hrát si s ním a jít mu příkladem.
Ještě bych chtěla říct,že tyto situace nejsou vždy stejné.Když jsem s dětmi sama doma,tak si spolu i hrají někdy, ale přijde-li manžel nebo někdo z rodiny okamžitě začne Štěpánovi škodit... A tak se chová i když jsme u prarodičů nebo prostě někde.
Doufám, že ho toto chování někdy přejde a uvidím své synky si spolu hrát.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.