Ahoj brzobohatko,
to u nás nebylo. ,,Chceš jíst? Jez. Nechceš jíst? Nejez, dostaneš to k večeři" takže tak. Nebyla jsem vybíravé děcko, byť pár věcí, které odmalička nemohu vidět mi nenutili. Do školní jídelny jsem začala chodit někdy ve čtvrté třídě, unikla jsem tedy pozornosti a ,,nucení" do jistých druhů jídel, ale kolem věku deseti let jsem trochu ,,oplácanější" byla, byť lidé, co se v současnosti dívají na mé fotky tvrdí, že to není pravda. Možná spíš vyspělejší, či co..každopádně od děcek jsem to dostávala ošklivě sežrat, nesnášela jsem je a dodnes to některým týpkům/typkám z tehdejší třídy nedpouštím..ostatně táhne se to s nimi dodnes, nejsou to kdovíjak v pohodě lidi. A pokud je nějaké dítě lítostivější a ještě zakomplexovanější povahy, musí se cítit hrozně..
Jasně, že je dobré vést děti k pohybu, tělocvik jsem sice až do maturity nesnášela, ale kolo, voda, a lítání vůbec..to bylo moje. Dlouho jsem tomu nevěřila, ale faktem je, že spousta současných dětí tráví prakticky čas u kompu, televize apod..což už je ale vizitka těch rodičů.
Ostatně pokud člověk sám neví, jak naložit s volným časem, těžko k tomu přivede potomka..takových lidí, co se životem ,,pronudí" je:-(
Předchozí