Přesně tak... Tak jako může být nepříjemný gynekolog, tak může být nepříjemný zubař, očař... Také souhlasím s tím, že je to o výchově v rodině - pokud budu před dcerou dělat nějaké tajnosti o gynekologické prohlídce a budu pouze naznačovat, je jasné že jí bude nepříjemná ať tam bude příjemný či nepříjemný lékař. Naopak pokud jí vysvětlím, že je to vyšetření jako každé jiné, může být nepříjemné a není prováděno kvůli tomu aby se jí ublížilo, myslím, že by v tom neměl být problém. Mimochodem jako asi pětiletá jsem měla nějaký zánět, chodila jsem na dětskou gynekologii asi dva měsíce dost často - přesto si z těch vyšetření nepamatuji nic kromě toho, že mi mazali intimní místa jakousi mastí a dostávala jsem obrázky - z toho také usuzuji, že jsem nebyla vystavena nějakému traumatu. Přitom jsem u té samé lékařky byla v 16 letech (možná 17) pro antikoncepci a byla naprosto otřesná, po půl roce jsem raději začala chodit jinam. Myslím, že je to díky mojí mámě, která nikdy nedělala z nahoty něco nepatřičného, nehroutila se když jsem na tu prohlídku měla jít a naopak mi všechno v pohodě vysvětlila.
Předchozí