Ano, když si zadám spojení antroposofická medicína do googlu, , vyjede mi spousta materiálů.
Jako úplně první třeba tento: http://zdravi.idnes.cz/alt_medicina.asp?r=alt_medicina&c=A040430_154639_alt_medicina_pol
V tom článku se píše třeba toto:
"Antroposofická medicína chápe nemoci v kontextu osobního vývoje člověka. Vlastní příčinou nemoci nejsou v jejím pojetí vnější faktory (např. infekce), nýbrž neschopnost člověka vyrovnat se s nimi.
Aby mohl antroposofický lékař nemocnému pomoci, hledá příčiny nerovnováhy nejen v pacientově těle, ale i v pacientově vztahu k celému životu a osudu. Při léčení jsou využívány překvapivé souvislosti, např. léčivá síla horečky. "
(konec citátu)
Co je na tom konkrétně špatného?
Já bych chtěla slyšet nějaký argument od tebe, Katko, v čem ty konkrétně vidíš antroposofickou medicínu škodlivou, vzhledem k tomu, že naznačuješ, že ty důvěrou v klasickou západní medicínu děláš to nejlepší pro zdraví svého dítěte, kdežto já důvěrou v antroposofickou medicínu nikolivěk.
Mohla bys tedy prosím uvést aspoň jeden argument, jak může antroposofiscká medicína škodit a proč ji považuješ za něco podobného jako scientologii nebo jehovisty?
Děkuju.