| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Otázky kolem adopce (které vážně nesnáším)

Chvíli jsem přemýšlela, zda si mohu dovolit vůbec reagovat jinak než souhlasně - tak mně diskuze pod celkem pochopitelným a pěkným článkem vylekala. Ale přece do toho půjdu:

Z toho rozhovoru, tak jak byl v prvním příspěvku popsán, přece vůbec nevyplývá, že by kamarádka sama měla takový názor na adoptované děti, jaký je jí podsouván. Spíš odhadovala motivy chování švagrové, když už na to přišla řeč. A když pak přidává svůj pocit, že jinak vnímá biologické a nebiologické rodičovství nebo tetovství, je to její přístup,podle mně docela legitimní - každý na to nemá, proto taky každý o adpoci nežádá.
Pokud nemůže říct takový názor, aniž by upadla do podezření z toho, že je hnusná, vlastní kamarádka, která tě jistě zná a zná i tvůj názor na podobné otázky, vyplývá mi z toho asi pochopitelná, ale přece jen neobjektivnost - nebo spíš přecitlivělost, taky pochopitelná.
Já s adoptivními rodiči nemám vůbec žádné zkušenosti, ale spousta věcí by mně zajímala. Myslím si, že o čem se nemluví, co je tabu, toho se lidé bojí, mají pak předsudky a je z toho začrovaný kruh.

Pozor, probůh, nerada bych upadla v podezření, že mi snad nevadí hrubosti a neomalenosti před dětmi, ale takhle to pro mně vypadá, že pokud narazím na adoptivní rodiče, nemohu na ně prakticky promluvit, aniž bych si to předem desetkrát nerozmyslela. Ani jednu z v článku uvedených otázek bych pochopitelně běžně napoužila, ale kdybych měla blíźkou kamarádku, tak podobné možná jo...
Sama jsem s kamarádkami rozebírala, zcela otevřeně, jaké (směšné) obavy jsem měla, když se měl narodit kluk a já se bála, že ho budu mít míň ráda než holčičku, chacha! Spoustu podobných (až tabuizovaných) témat řeší i neadoptivní rodiče...)

A s tím doktorem - anamnéza má přece pro léčbu význam a když doktor netuší že je dítě adoptované, tak se ptá, jako každého...snad by stačilo mu to předem říct?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.