... to jsi mě asi špatně pochopila ;-)!
Ty věci které popisuješ, nebo podobné věci, děláme s našimi dětmi také (kolo, bobová dráha, různé aktivity... atd.) Ale je přece rozdíl sdílet s dítětem prostě život se vším všudy, tedy i s těmi sportovními a jinými aktivitami, a nechat mu jen kvůli parádě propíchnout uši?! Nevím jak to můžeš porovnávat?
Pro mě je to něco úplně jiného. A dítě je podle mého vkusu mhohem krásnější tak jak je - bez naušinic
.
Až na to bude mít věk a bude je chtít a vědět proč, tak ať je má, ale holt později. Přece mu (pozor, trochu přeháním, ale jde mi o ten princip, jak to vnímám) teď také nedávám boty na podpatku a podprsenku! Je to DÍTĚ a nic takového prostě nepotřebuje, jen by mu to překáželo a komplikovalo život, nehledě na to že by to vypadalo hrozně. S naušnicemi to vnímám podobně. Malému dítěti nejsou k ničemu a může si je nechat udělat kdykoliv později, až v nich uvidí přínos.
S těmi aktivitami je to trochu jiné - ty volíme přece tak, aby bavily i děti, netahám je přece na ryze dospělácké akce, z kterých nic nemají.