| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Otázky kolem adopce (které vážně nesnáším)

Otázky i lidi jsou různé :-D Chytré i blbé. Vážně záleží na taktu.
Taky by mě zajímalo, jaké to je, mít adoptované dítě. nenapadlo by mě, že ho rodiče nemají rádi. Spíš by mě zajímalo, jak k nim přišlo, v kolika letech, co má za sebou, jaké to je, být rodičem adoptovaného dítěte. a teď mi rozumějte dobře. ne proto, jaké to je, jak ho máte rádi. Ale jak se vyrovnáváte s některými věcmi, které provázejí adoptované dítě. Citová deprivace, důvěra, či naopak nedůvěra k cizím lidem. Jasně, jde-li o miminko, jsou tyto formy reakcí asi minimální, ale u dětí starších se vyskytují. Zajímaly by mě prostě pocity adoptivních rodičů.
Pěkná kniha, kterou jsem kdysi četal, se jmenovala "Jako stromy bez kořenů", kde právě o adopci a pocitech adoptivních rodičů psala nějaká, tuším německá, maminka.

Ale chtěla jsem se zmínit o osobních "srážkách s blbcem"
Paní učitelka ve školce: "Měli byste pořídit Elišce sourozence, potřebuje to jako sůl" nebo "A kdy budete mít druhé, už je na čase?" Moje odpověď:"Paní učitelko, když dovolíte, budeme si o narození či nenarození našich dětí rozhodovat sami s manželem"

A jedna úsměvná z dětské pohotovosti. Oba jsme s manželem bledé pleti. Naše dcera je od přírody snědá, přes léto vážně vypadá jako čokoláda. Asi to má po mém dědečkovi, který je taky tak snědý.
Pan doktor: "A po kom je dcera tak snědá?"
Já: "To nevím"
Pan doktor, velice opatrně: "A její otec?"
Já: "No, to je manžel, ten je taky světlý"
Pan doktor tváříce se drobet nevěřícně "Tak když je to tak, uděláme radši jaterní testy. Mohal by mít vysokou hladinu bilirubinu, což by mohl být problém".
Za 14 dní nám přišly výsledky, které potvrdily, že naše dítě, ač má oba světlé rodiče, je prostě snědé od přírody.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.