Ještě mám takovou malou poznámku. Dnes jsem měla noční službu. Každou hodinu chodíme na obchůzku po všech pokojích a kontrolujeme, zda pacienti spí a zda je vše v pořádku. Tuto noc se jim nějak spát nedařilo a tak jsem musela každou chvíli vybíhat ze sesterny a ukládat je zpět do lůžka, aby se nepotloukli - ti nespavci byly samé seniorky. Už jsem byla dost unavená a když jsem zase vybíhala k jedné bábině, nasadila jsem asi jen profesionální úsměv - protože mi bylo jasné, že tu noc už počtvrté uslyším ty stejné, půl století staré historky. Bylo to sice tak, ale potom mě ta stará dementní paní vzala za ruku a políbila mi ji s tím, že naposledy tak líbala ruku své předčasně zemřelé mamince a že mi děkuje, jak jsem k ní hodná. A teď mluvte o hulvátství starých lidí! Tahle paní se těžko snáší se svými kolegyněmi v DD, celou noc něco přerovnává ve stolečku, musíte dávat pozor, aby vám neupadla v té své chaotické čipernosti, ale mám se snad na ni doopravdy zlobit? Prostě je už dlouho na světě a stáří už je takové...
Předchozí