"Mono" mamince by nikdy nikdo nepoložil takovou otázku, kterou by musela jedno dítě označit za méně hodné.By mě teda zajímalo, jak na tenhle nesmysl autorka článku přišla - jasně, že i na tohle se mě lidi ptají. Taky se mne ptají, jestli jsou děti dvojčátka (mám holky dva roky po sobě), kecaj do intimních věcí ("kdy si k holčičkám pořídíte ještě kluka?" "Tak se vám napotřetí ten kluk povedl... a přirozeně?" atd.), mají poznámky, jak jsou holky stejné, "nepletete si je?", povídá se o jménech, proč zrovna tohle a ne tamto atd. atd.
Mno, tohle není první článek (a diskuze) na stejné téma, který čtu. A kdybych měla napsat článek "10 nejčastějších (a nejhloupějších) předsudků rodičů dvojčat", tak na prvním místě by nejspíš bylo:
1. myslí si, že jenom jim lidi kladou "blbé otázky", na jaké "monomatky" určitě nemusí odpovídatA přitom předkládají zcela běžný repertoár otázek, jaké slýchávám i já, jako "monomatka" teď už tří dětí. Běžné otázky k zahájení konverzace, na které můžu nebo taky nemusí, odpovědět