Vážení, myslím, že lidé nezasvěcení tohleto nemůžou vůbec pochopit. Já jako matka dvojčat jsem zažila všechny uvedené otázky. No ptá se někdo monomaminek na takové věci!!!!
Klasické případy:
"No, je to krásné, ale doma bych to nechtěla!!!"
"Je to hezké, ale té práce, že? - jako kdyby to byla moje vůle si obstarat dvojčata
"No,když je to takhle malý, to je hezký, ale pak z toho vyrostou takový parchanti " - takhle doslova to ohodnotila procházející starší paní
"Jsou to holčičky nebo chlapci?" - babo, kup si brýle, copak nevidíš, že jsou od hlavy k patě v růžovým !!!!!Děs!!!Tahle otázka 3x za den a holky opravdu v růžovém ve vyloženě holčičích věcech.
"A paní, jak dlouho jste kojila? Nebo ještě kojíte, asi ne, že? U dvojčat to tak nejde." - tohle se ptala jedna baba mojí mamky (tedy babičky)u obchodu, než jsem si stačila nakoupit, páč do obchodu jsme se s kočárem nedostaly.
Někdy mi připadá, že my maminy dvojčat jsme jak nějací "exoti", i ostatní monomatky nás berou jako naprosto odlišnou kategorii a dívají se na nás tak trochu přes prsty, zvlášť když v parku jako blázen honím dvě děti a ostatní maminy v klidu postávají se svými ratolestmi, vidíte ten výraz: "No proboha, ta tu lítá jako blázen, histerka!!!"
Předchozí