No nezlobte se, ale mě ty názory připadají jako - jsem matka dvojčat - kdo je víc? Já tedy nevím, zda jsem monomaminka (za prvé nevím, co to je, za druhé mě to uráží) - domnívám se, že je to označení pro maminku, co nemá dvojčata, takže tedy jsem. Já nemám dvojčata, ale tři děti cca dva roky po sobě, otázek jsem si užili až až (pravda, na jednobuněčné děti opravdu ne), asi milionkrát jsem na konstatování "Tak vám to konečně vyšlo. To máte radost?" před svými dvěma holčičkami, poté co se "konečně" narodil kluk, odpovídala, že máme třetí dítě, že jsme chtěli "dítě", ne "kluka", že i holčičku bychom rádi. Věřte, že tohla je otázka z kategorie těch, na které se prostě odpovědět musí, už jen pro to, že na to udiveně koukají dvě holčičky, které nechápou, co udělaly špatně, že maminka by radši kluka. Tak jsem vysvětlovala a pořád dokola. Rozhodně na maminky dvojčat nekoukám jako na exoty, leccos jim i závidím, děti jim rostou společně, má to své výhody. Moje holky chodily půl roku do stejné třídy ve školce a, milé maminky dvojčat, je to fakt pohoda odvést dvě děti do jedné šatny a zase si pro ně přijít. Jistý čas jsme měli tu výsadu, že jsem jediní nedostali vynadáno, když jsme přišly pozdě pro dítě po obědě. Opravdu jsem nemohla ve stejném okamžiku být ve dvou třídách, to uznala i jinak přísná paní učitelka. Tak věřte, ani my monomaminky to nemáme vždy jednoduché. Jen řešíme trošku jiné starosti, ale jak děti porostou, ono se to srovná. Pěkný den!
Předchozí