Bell, moc hezký článek
jsem ráda že jste si s pediatričkou káply do noty a nemáš zač
ještě jsem chtěla napsat ke zmiňovanému a obávanému vykrvácení
já rodila doma před 14ti dny se stejnou PA jako Bellana (ke mně přijet stihla - sice na poslední 2 kontrakce, ale stihla) porod byl také velmi rychlý, první doba porodní 3 hodiny, ale kontrakce byly stále po 3-4 minutách, nezrychlovaly se, pak mi praskla plod. voda a běhěm tří kontrakcí byl syn na světě. Potom jsem ovšem začala opravdu silně krvácet, ale vše jsme doma vyřešily, PA mi píchla injekci oxytocinu, kterou s sebou vozí, dala mi na břicho 2 pytlíky mražené zeleniny (máme v mrazáku), pro jistotu mi napíchla kanylu do žíly , kdyby byl nutný převoz do nemocnice a transfuze. Po porodu placenty (asi 15 minut po porodu dítěte) se krvácení zastavilo. Ztratila jsem prý téměř litr krve, což jsem následující dny doháněla zvýšeným příjmem tekutin, tabletama železa a vitamíny pro dárce krve.
Tím jen chci říct, že PA jezdící k porodům doma jsou na případné problémy a jejich řešení připravené. Pokud by to ke mně PA nestihla, je pravda že oxytocin doma nemám, věděla bych ale, že mám použít ten led a volala bych sanitku ... naštěstí to nebylo potřeba.