Zufi, i já jsem rodila doma, samotný porod se velmi podobat porodu Bell a to jsem žádný porod doma neplánovala. Celý porod trval hodinu (jistě se může objevit námitka, že bylo tedy na cestu do porodnice času dost), ale tu hodinu počítám od první slabé kontrakce. Nejdřív jsem si myslela, že jde o poslíčky, pak jsem si říkala, že už je to asi porod, pak jsem se oblékla na cestu do porodnice a připravila se k odjezdu, a pak mi došlo, že pokud odjedu, porodím v autě. Rodila jsem sama v ložnici s manželem... A porod byl naprosto úžasný...
To, co se stalo Bell, že totiž rodila doma bez asistence, se může stát kterékoliv mamince, jejíž porod probíhá mnohem rychleji, než se dalo očekávat. Hodina nebo dvě jistě na přepravu do porodnice stačí, jenže nejdřív si nemyslíš, že je proč spěchat a poté, kdy všechno nabere na obrátkách a dojde Ti, že miminko se každou chvilku narodí, je už prostě pozdě. Koneckonců, někdy ani lékaři neodhadnou postup porodu a maminku odešlou domů, i když by si jí měli v porodnici nechat. Bellana rodila sama, ale právě proto, že byla na domácí porod připravená, dopadlo to lépe, než kdyby o žádné jiné variantě, než porodu v porodnici nikdy nepřemýšlela.
Předchozí