| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Všude dobře, doma nejlépe (aspoň pro mě)

"Autorka si našla porodní asistentku...
zajistila, že by v případě potřeby byla v porodnici coby dup, měla podporu manžela, nastudovala si spoustu informací o tom, co by se mohlo stát, zajistila, aby se dítě nenachladilo...v čem vidíte tu nezodpovědnost a hazard? Mně naopak přišlo, že je daleko zodpovědnější než rodičky, které jedou do nemocnice s tím, že o porodu nic neví a "nechají to na doktorech". "

No, Vladane, já teda neříkám, že je to vyloženě hazard, ale riziko mi připadá doma přeci jen "selským rozumem" vyšší, byť statistiky nejsou. Autorka (ano, pěkný článek) přeci píše, že PA dorazila půl hodiny po porodu. Kdyby se nedejbože něco podělalo, asi by se do nemocnice dojet nestihlo (dušení, masivní krvácení), a vybavená PA na místě nebyla. Jistě, říkat tomu hazard je přehnané, alw v nemocnici přeci jen to oživování a transfuze atd... je, kdežto doma ne. Nepoučenou rodičku v nemocnici sestry a dr. poučí na místě. Jak píše autorka - je to každého rozhodnutí po zvážení všech okolností, ale poněkud odvážný porod doma určitě je. Příjemný, pohodový jistě také, ovšem musí mít maminka i miminko trochu toho štěstíčka. Jsem ráda, že autorka ho měla. Rodila jsem dvakrát v nemocnici v době, kdy o domácím porodu nebylo vidu slechu, a jsem ráda, že jsem se ani nemusela rozhodovat. Jsem trochu alternativec, možná bych zvolila doma, a kdyby pak dítě bylo postižené vinou mého rozhodnutí, nevím, jak bych s tím žila.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.