| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Všude dobře, doma nejlépe (aspoň pro mě)

Mám s porodem na zádech zajímavou zkušenost - odchodila jsem předporodní přípravu, kurs poloh v první době porodní a měla jsem jasno - balón, stolička, klek... Jenže pak, když jsem rodila, tak to tak desně bolelo, že jsem ležela ve vaně na zádech (to je moje poloha naučená při menstuačních bolestech, které kazdý měsíc stály za to), potom na porodním stole na boku a pak když jsem potřebovala tlačit, tak jsem si sama automaticky lehla na záda a byla jsem ráda, že můžu. Nohy by mě neunesly. Porodila jsem v pohodě, rychle a holčička vylítla na jedno pořádný zatlačení (žádný hlavička, ramínka... ;-)) Nejhorší pak bylo, že jsem si připadala jako blbec - nejdřív se oháním porodním plánem a vyhádávám si polohy, nakonec si ráda lehnu na záda... Nejzajímavější bylo, že dvě moje kamarádky, které odchodily taky všechny takovéhle kursy, měly úplně stejný zážitek - nejdřív si plánovaly "porod hlavou dolů s nohama za krkem" :-) a nakonec se přirozeně svalily na záda a porodily raz dva... Z kurzů jsem měla dojem, že porod na zádech je něco špatnýho, co zdravotníci matkám nutí, aby je měli rychlejc z krku. Můj osobní zážitek + zážitky mých kamarádek s porodem na zádech jsou ale pozitivní. Je ale důležité, aby bylo možné si vybrat. Takže já si vybrala ty záda...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.