No jo, jenže kde má člověk jistotu, když mu farmář řekne, že to ničím nesype, že je to pravda... Kamarádka mi zrovna říkala, že její švagr pracoval v Itálii a tam se biojablka pěstovala u dálnice a když se mu zdála malá, tak je pohnojil a prodal jako bio... :-/ Věřím ale, že v ČR je větší a důslednější kontrola. Navíc jsem slyšela, že zelenina ze zahrádek může být kolikrát horší než kupovaná, protože kdoví co v té půdě je... A taky že bio zelenina, protože se nehnojí, do sebe z hlíny táhne úplně všechno dobrý i špatný, hlavně dusičnany... Jen se tu dělím o to, co jsem slyšela, sama taky kupuju bio (brambory za padesát, co se dá dělat) na příkrmy pro dcerku. Jsem trochu alergická na lidi z menších měst, kteří se mi vysmívají za to, že kupuju bio (bydlíme v Praze), protože oni si prostě vezmou zeleninu ze zahrádky nebo koupí na trhu a stačí jim to (a já jsem za snoba - fakt jsem se s tím už několikrát setkala). Těžko se mi pak vysvětluje, že u nás v albertu je k dostání mrkev jedině z Itálie a o trhu s čerstvou zeleninou si můžu nechat zdát :-(
Předchozí