Myslím, že otázka rh faktor inkompability je dnes velmi úspěšně sledována, protože rh negativní matky procházejí automatickým screeningem během těhotenství. Je to obrovský pokrok, protože na tuto komplikaci ještě v 60. - 70. letech děti běžně umíraly. Přesto i dnes to maminky nemohou podceňovat a klidně si to hlídat i samy. Mně se stala kuriozní věc - protilátky mi sledovali od začátku těhotenství. Zpočátku byly negativní, ale pak se projevily. Šla jsem na amniocentézu a tam mi rutinně píchli do mých protilátek další. Proč? Protože nepočkali na výsledek vyšetření, které sami udělali, ale právě rutinně dali injekci. Výsledkem bylo značné zvýšení protilátek v mé krvi a sledování dítěte do konce těhotenství. Naštěstí vše dobře dopadlo, ale mimino bylo izoimunizované a strávilo 7 dní po porodu místo u mámy na modrém světle až pod třemi lampami. Děkuji našim zdravotníkům, že to zvládli bez výměnné transfuze.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.