Já s vámi souhlasím, napsala jsem to o přecházení od jedněch pěstounů k jiným překombinovaně, taky si myslím, že dítě v PPP nemusí často "putovat". U větších dětí, kde profes. pěstoun nevyžaduje od dítěte velké city, tak tam si myslím, že to je OK, pokud příjde třeba i rovnou z nefunkční rodiny. Tím "citovým vyprahnutím" dítěte v DD jsem myslela spíš na to, že většina pěstounů dítě přijímá s dobrým úmyslem, chce lásku dát, ale zároveň těžce nese to, když ho dítě zpočátku odmítá (a tohle je moje zkušenost), třeba podvědomě a naprosto nesmyslně viní nové rodiče za to, že kvůli tomu, že je v nové rodině, nemůže být v té své původní ...
Tímhle hromosvodem by neměl být pěstoun, tohle ten vznikající vztah může opravdu narušit a je lepší, když si tuhle fázi odporu zažije s někým jiným a někde jinde a do nové rodiny jde už s tím,že chce.
U nás jsme to ale zvládli, kupodivu díky staršímu sourozenci, který si to "srovnal a pochopil dříve", takže už "nebojujeme", doufám, že k oboustranné spokojenosti.