milé domarodky, obdivujete jiné státy, kde doma lze rodit "bez problémů"...nenapadlo vás se někdy zamyslet nad tím, proč máme třeba jednu z nejnižších novorozeneckých úmrtností na světě?
není to třeba i tím, že "zdejší systém nedává ženám moc možnosti experimentů s porodem?"
jo a ten poslední příspěvek, jak "dojela špatná sanitka na poslední chvíli" - tohle je pro mě právě zářným příkladem toho, kdy dítě, kdyby bylo rozeno v porodnici, mohlo žít, žádná sanitka by totiž nebyla potřeba...to je právě ten případ, kdy matka bude muset celý život žít s "následkem svého rozhodnutí"
ono jsou totiž DVA NÁZORY:
A/ zda je pro mě prioriou zdraví dítěte potažmo i moje
B/ nebo zda je mojí prioritou pohodlí a domácí komorní prostředí
já osobně, i když se mi v porodnici hrubě nelíbilo, radši obětuji bod B...na svoji psýchu, pohodlí a intimitu koukám až v druhé řadě...co bych měla z porodu prožitého intimčo, kdyby moje dítě bylo postižené a já věděla, že na tom mám svůj podíl...nevěřím, že třeba u potřebné transfúze by se stihl včas převoz do nemocnice, prostě tomu nevěřím, stejně jako nevěřím, že by PA dokázala kvalitně sama zresuscitovat a postarat se o s komplikacemi narozené dítě
Předchozí