Ano, hezká nedemagogická diskuze, jen jsem si všimla, že většina těch, které se tak zastáváte domácích porodů, by doma nerodila! Nebo jsem se nějak přehlédla? Ono se to diskutuje krásně a nedemagogicky doma od počítače, určitě na tom má zásluhu i krásně napsaný článek, ale ony i nedomarodky to jistě mají v hlavě srovnané, když porod doma odmítnou a jdou raději rodit do porodnice. Já otázku porodnictví opravdu nesleduju, jen mě napadá - nejsou za tím, že se v zahraničí rodí více doma, také tak trochu ekonomické otázky (když ten porod doma vyjde levněji?). Abychom se zase neshlížely v něčem, co my máme vymakanější? Neměly by být u nás prioritou spíše lepší podmínky pro porod v porodnici se vší potřebnou péčí, než porody doma? Zdá se mi, že maminek, které by toto uvítaly, je mnohem větší procento než těch, které chtějí opravdu rodit doma. A podle zdejší diskuze se mi zdá, že se toto docela daří. Myslím, že se u nás nedá předpokládat, že by se maminky masově vrhaly na domácí porody. (P.S. - ještě na okraj, mě pobavily argumenty (ať jsem objektivní - kupodivu od maminek odmítajících porod doma), že maminky rodící doma upřednoštňují svoje pohodlí - mě tedy porod v porod v porodnici se vší péčí přijde mnohem pohodlnější - já se tedy do porodnice (kromě prvního porodu, to jsem nevěděla, do čeho jdu), fakt těšila, už jen proto, že teď se pro změnu bude někdo starat o mě, a pobyt v nemocnici jen s miminkem jsem si fakt užila.
Předchozí