Já si myslím, že Cizinka nepsala, že Ti co roděj v porodnicích jsou nevzdělané... Jenom, že Ti, co domarodící ženy kritizují často vědí prd o čem to vlastně je. A to je bohužel pravda.
Nikomu neubírá právo rodit v porodnici po té, co se řádně informuje.
Já si taky nemyslím, že by naprosto všechny patologie souvisely s lékařskými zásahy, to ne, a asi si to nemyslí ani Cizinka a ostatní. Ale bohužel mnoho takových patologií je.
Já osobně si nemyslím, že lékaři jsou blbci, ale jsou to podle mě lidé na nesprávném místě (v případě porodů). Normální porod - tedy po zvážení všech možných rizik v těhotenství a pokud se zdárně vyvíjí potom- by neměla být věc lékařů, ten by měl být zavolán až když vznikne patologie, a to opravdová patologie, nikoliv např. že porod dlouho trvá (ale vši chni a všechno je v pořádku)atd. Porod by měly vést (i v porodnici) PA vzdělané ve svém oboru- tedy schopné vést porod bez jakýchkoliv zásahů a mít o něm dostatek informací (což tak také většinou není).
Co se přihodilo Bono mě mrzí, na to, aby situaci někdo zpětně rozebral by bylo ale potřeba více informací.
Předchozí