Ahoj.
Náhodou jsem zabrouzdal na diskusi o sedačkách a našel Tvůj dotaz.
My jsme před třemi roky koupili sedačku SIRIUS od OK Baby (info na http://www.agssport.cz/okbaby/sirius.htm).
Prcka jsme začali vozit ve 13-ti měsících. V podstatě nebyl problém, když jsem jel, tak vydržel hodně (rozhodně dříve odpadla manželka :-)). Když se blížilo poledne, tak jsme zastavili, prcek se najedl, já ho posadil, sklopil opěradlo a jeli jsme. Vydržel spát v pohodě půl až skoro hodinu (když okolo nezatroubil nějaký trouba v autě).
Sedačka je perfektně odpružená (v pohodě jsme sjeli kamenité lesní cesty na okraji Prachovských skal), dítě dobře upevněné.
Když mu byl rok, tak byl v sedačce schovaný v podstatě celý. Problém byl s přilbou - první rok ji neměl, protože tak malou jsme nesehnali a pláštěnkou (když jsem obcházel cyklo-obchody, tak na mne koukali jako na zjevení co že to chci). Nakonec jsem udělal na sedačku s prckem střih z papíru a tchyně nám pláštěnku podle něj ušila. Mnohokrát se také osvědčila.
K sedačce mám ještě jednouduchý duralový stojánek, který zasunu zespodu do sundané sedačky a udělám z ní stoličku, kde se prcek v klidu v sedě najedl a když byl malý, tak jsme ho sundali spícího a posadili i se sedačkou aby někde u hospůdky v klidu dospal :-))
Ještě letos ji budeme používat, ale už dáváme dohromady závěsné kolo.
Ahoj.
Jindra
Předchozí