děkuji za váš článek o domácím porodu, konečně napsal někdo normální článek o normálních lidských věcech. mám dvě děti a taky jsem chtěla rodit druhé dítě doma, taky jsem měla první porod hezký ale mám taky přesvědčení že doma je to přirozené. bohužel nejsem z prahy a překážky typu porodní asistentka a lékařka byly nepřekonatelné.nakonec jsem stejně skoro porodila doma, bylo to rychlé, bohužel jsem nebyla připravena a nebyl nikdo doma kdo by mi nachystal věci takže jsem skončila v porodnici. taky nejsem žádná alternativní matka, ale já si myslím že přirozené věci jako porod mají probíhat tak jak je člověk cítí a ne jak mu to diktují jiní. Myslím že každá rozmuná žena je schopna zvážit všechna rizika a taky to kde chce rodit a jak a jestli to zvládne. Myslím že za názorem, že rodit doma je nebezpečné,je možná obava doktorů o svoji práci, ale taky především neochota žen vzít na sebe zodpovědnost a neschopnost naslouchat svému tělu a pocitům. Myslím že většina žen ktyré by chtěly rodit doma jsou obyčejné ženské, jen v televizních seriálech nám předkládají něco jiného, a taky tím bohužel vychovávají další mladé dívky a ženy , které si budou myslet ža někdo porodí za ně, nebo že je někdo porodí a ne že porodit musí samy. Pak už budou ti doktoři opravdu nezbytní.
no každopádně ještě jednou díky.Jitka
Předchozí