Milá Belatrix a další, kdo podobně smýšlíte! Vám moc děkuji a ostatní, méně shovívavé, prosím o trpělivé čtení.
Opravdu to my, učitelé, nemáme snadné. Dnes nám mohou žáci vynadat do čehokoli, psychicky deptat, pošlapávat důstojnost a když jim chceme dát nějakou známku, kterou rodiče nehodlají akceptovat, ti rodiče si na nás došlápnou. Poznámky jsou buď úplně ukradené nebo naopak jsou dalším důvodem pro stížnosti ředitelce (ten náš kluk přece nic neudělal..!).
Já mám, samozřejmě, taky děti a taky se o ně bojím. Taky chci, aby učitelé byli spravedliví a aby dali na moje drahoušky pozor. Jenže, moc prosím, nám učitelům, vinu nedávejte - my totiž děláme, co můžeme. Zkuste být např. při dozoru v jednu chvíli zároveň na chodbě (cca 60 m) a ve všech třídách zároveň, o WC nemluvě!
Je mi jasné, že se stejně mezi vámi najdou už teď rozčilení rodiče a vynadají mi do neschopných učitelů a kdovíco ještě. Máme přece prázdniny a fůru různých výhod, tak se musíme přece jakseptaří snažit. Tak pro vás mám jednu radu: pojdte si, prosím, na 1 týden vyzkoušet stát před dětmi ve třídě nebo se běžte najíst do kterékoli školní jídelny kolem poledne, kdy končí většina tříd. Možná trochu změníte názor.
A školní tresty? Já jsem pro. Dokonce i když se to bude týkat mého dítěte - protože nikdo z nás nehodlá děti bít hlava nehlava, ale občasný malý pohlavek nebo raději přes zadek neškodí. Učitel totiž v dnešní době nemá téměř žádné možnosti!
A teď se na mne můžete sesypat, protože nic jiného si nezasloužím....
Předchozí