Myslím, že si v tomto trochu odporuješ. Do nášho prirodzeného prostredia patrí aj pani v obchode ;-) Konieckoncov, keď ideš k detskej lekárke, presne to, čo si písala o tej pani v obchode, možeš povedať aj o tej lekárke. Alebo si pred dotykom s tvojou dcérkou umyje ruky v dezinfekčnom roztoku? Ja som s deťmi vystriedala niekoľko lekárov, ale v úmyvaním rúk pred vyšetrením som sa nestretla. (Videla som to iba v porodnici, kde si sestry umývali dokladne ruky pred tým, ako vybrali miminko z inkubátora.)
Nechcem kritizovať tvoj názor, iba konštatujem, že v dnešnej generácií mladých rodičov je oproti staršej generácii viac rodičov, ktorí tak úzkostlivo vnímajú dotyky cudzích ľudí. Neviem či je to dobre alebo zle. Len si myslím, že keď ti je to nepríjemné a máš pocit, že je to nepríjemné aj tvojmu dieťaťu, je treba si nacvičiť slušné upozornenie, že si nepraješ (alebo dieťa), dotyky od cudzích osob. Nejaké učenie malého dieťaťa “být ve střehu” by mohlo urobiť z dieťaťa prehnaného “strachopuda”.
Předchozí