souhlasím...podle mě je rozdíl když díte lezoucí a tedy k tomu už "vyzrálé"?? objevuje okolí..hlavně přírodní okolí a to samozřejmě i pomocí pusinky-je to jejich nejoblíbenější uchopovací orgán, někde jsem četla, že si tímto způsobem dítě ověřuje informace získané zrakem a hmatem :))Jasně že jsem vždycky hlídala vajgly atp, ale na písku byl malý už od 8mi měsíců a vpoho...je zdravej a odolnej.
Ale diametrálně odlišný je kontakt s infekčními dospělými, kdy nevím co má dotyčný za nemoci (jasně že paní asi byla ok...ale úplně chápu tvojí starost). Já taky jednou zařvala na celou tramvaj "nešahejte mi na to dítě!!!" když se přihrnul chlápek s černými nehty, páchnoucí...a byla jsem napřed zděšená za svou hysterickou reakci (hned jsem raději vystoupila), ale následně ráda že jsem to nedovolila... Jak říká jeden známý (špičkový pražský lékař)...do půl roka hlídat, od půl roka ať olizuje hlínu a venku všechno...ale!! nejsou horší bakterie než ty lidsky zmutované - a ty máme každý svoje...takže pro mé dítě cizí a potencionálně nebezpečné!!!
No, hezké neinfekční asertivní svátky