| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Když se nám spánek vyhýbá - rodiče na pokraji nervového zhroucení

U nás se spaní zlepšilo až teď po sedmi měsících a to jsme zkoušeli všechno. Dávat spát přes den, nedávat spát přes den, nenechat usnout večer, chovat, nechovat, kojit, nekojit, odstěhovali jsme se dočasně z ložnice, pak zase přistěhovali .... .... no na co vzpomenete .... něco zabralo, ale jen dočasně, takže nakonec jsem rezignovala a nechala vše plavat. Vypozorovala jsem ale, že malá potřebuje být najedená, přebalená a unavená a tady jsou urč. signály. Ona si třeba začne lehce mnout oči - ale jinak si hraje dál a komunikuje. To je pak nejlepší jiprostě přiložit k prsu - to si ve většině případech cucne a usne mi u prsu. Sice se při dávání do postýlky probudí, ale nevěnuji tomu pozornost - prostě ji douložím a zhasnu. Ona pobrekne, ale je tak načatá spaním, že většinou sama usne. V noci se pak probudí po cca 1-1,5 hodine a to už ji nevytahuju z pokoje, ale jen tiše dokojím a znovu uložím .... pak už spí cca 4-5 hodin v kuse. ¨Pak se probudí - někdy za hodinu. To ji nevěnuji pozornost - hlavně se nijak nechrout v posteli a nechat ji usnout - pokud brečí dost, tak dostane jen napít čaje(ne celou lahev!)Nesvítím u toho, nemluvím na ni ... a zalehnu i když brečí - po chvíli se uklidní a usne ..... někdy se neprobudí tak brzo, ale až po 4-5-ti hodinách. Pak ji znova nakojím a zase dám do postýlky - i když se při ukládání do postýlky probudí a pláče .... přikreju ji, pohladím a zalehnu ... ve 4 hodiny ráno, prostě nemá nárok na mou společnost .... ona opět usne a budí se pak kolem sedmé ..... ----tohle je tak standartní noc, jaké teď zažíváme a libuju si!!!! Před měsícem mi děcko se budilo co hodinu, nebo dvě a vydatně řvalo a já vstávala a vstávala a kojila a uspávala a vstávala a uléhala a ..... no vypadala jsem jak po flámu několik měsíců .... myslím, že je to hodně o rozhodnutí rodičů a vytrvat v tom rozhodnutí .... jinak co se týče jejího řevu, tak když jsem byla už totálně vyčerpaná, tak jsem si fakt už řekla "jednou musí usnout" a usnula jsem já .... a ejhle .. ono to mimino fakt usnulo ....i bez mé pomoci .... jinak předpokladem dobrého spánku je opravdu to, že se miminu věnuju dostatečně přes den a večer už ho nerozptyluji hrama jako fyzickým cvičením, nebo naše má oblíbenou hru na piáno, tak ani toto už neprovozujeme před spaním. Spíše ji jen tak poponáším a sklízím nádobí po večeři a tak, nebo mi sedí na klíně a povídám si s manželem .... ale je se mnou.... odkládám ji až opravdu do postýlky po kojení aby mohla vklidu spát .... tak asi tak ... to jest moje zkušenost...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.