Ahoj všem,
co se týká osahávání dětí v kočárku nebo třeba i těch co už chodí, mě by to tedy také vadilo, já mám dvouměsíčního syna, takže zatím takovou zkušenost nemám, ale můžu říct, že mi vadí i opičky, které někdo na mé dítě může dělat, pokud mi není ten člověk sympatický, nemusí být špinavý, ani nemocný, třeba jen u toho nevypadá upřímně a už to mi vadí, někdo se tak třeba tváří a vypadá přirozeně, ale u někoho to vypadá asi jako když babajaga láká Jeníčka a Mařenku do chaloupky, takový jsou třeba některý převoněný důchodkyně co za sebou 30m táhnou vůni jak z parfumerie a maj vyčesaný vlasy a zmalovanej obličej. Co se týká vychovávání dětí jinými, ani by mi nevadil třeba uvedený příběh s čerty, ale už jsem byla několikrát svědkem toho, jak maminka dítěti něco zakáže nebo mu nechce něco koupit a babka příjde, na dítě se tváří jak milius a řekne, jen ho(jí) nechte vždyť je ještě malý(malá),anebo :maminka Ti to nechce koupit, tak pojď já Ti to koupím(sice je to málo vidět ale i to se stává) a to mi vadí, to že někdo podrývá autoritu rodičů, taky tohle rádi dělají rodiče rodičů dítěte, chtějí vychovávavat za vás...Tohle vadí mě, toť můj názor a kdo má jiný, přece nejsme stejné, takže je to přirozené, neodsuzovala bych někoho, kdo si nechá omakávat své dítě, má na to jiný názor, zase by třeba nenechal své dítě tahat psa za uši, vše má své pro a proti, komu se nezdá jedno, povolí dítěti jiné co by nepovolil ten druhý.