(až na opravdové vyjímky - občas nějakou košili či blúzu která by byla jinak fakt viditelně zmačkaná). Ale "zaujalo" mě, jak tady někteří píšou, že žehlí "jen" látkové plíny, kapesníky a utěrky. Proč to???? Tak ty bych zrovna jako první přestala žehlit (pokud bych jinak žehlila)!
Kapesníky já osobně používám papírové, manžel sice látkové, ale na to aby je měl zmuchlané v kapse, je přece nemusíme žehlit! Látkové plíny to same - používali jsme je (částečně ještě používáme) na ublinknutí, jako bryndák, ručník, podložku ...apod. (na přebalování máme jednorázovky) a na to přece také nemusí být vyžehlené - proč taky?! A utěrky také, přece stačí když je složím, proč žehlit? Že by si zrovna u utěrek a kapesníků někdo tak potrpěl na vzhled? Je to fenomén, který fakt nechápu...
Jinak ale chápu autorku s tím pocitem nestíhání. Mám děti něco přes dva roky od sebe, jsou zdravé, s manželem je dobrá spolupráce, ale i tak to někdy je náročné...!
S tím vařením to máme tak, že docela často vaříme až večer a v poledne máme "studené" jídlo (třeba chleba se sýrem, k tomu rajče či jinou zeleninku, případně salát apod.) Má to tu výhodu že se večer najíme všichni společně a když vařím já, může se manžel, který chodí z práce tak v 18 hod., mezitím věnovat klukům. Také když přes den něco s dětmi podnikám (resp. s mladším, když starší je ve školce), nemusím pak ještě do toho řešit vaření. Ale také někdy vařím v poledne, jsou to však rchlá jídla jako těstoviny apod.
Myslím že nejde ani tak o to zda je jídlo teplé či studené, ale jak hodnotné a vyvážené je z hlediska zdravé výživy. A tam může "studené" jídlo (když obsahuje čerstvou zeleninu atd.) být leckdy hodnotnější než "teplé" (navíc případně ohřívané) jídlo typu maso-omáčka-knedlík, kde těch vitamínů apod. opravdu moc není...
S uklízením je to u nás tak, že každý dělá průběžně to, co je potřeba, resp. co je právě nejnaléhavější. Člověk se holt nesmí zbláznit z toho, že to není vždy dokonalé - tak to prostě je ;-)!
Předchozí