Vzpomínám si, jak jsem na základce opravovala spolužáky i o přestávce, když někdo řekl "abysem" nebo "abysme". Prostě jsem na to byla alergická, protože tak se to přece neříká, má se říkat "abych" a "abychom". A hrubky v textu mě taky děsně iritovaly. (Kamarádi a kamarádky mě určitě museli milovat) No, a dneska je v nových pravidlech povoleno i "abysem" a "abysme"; a já sama jsem jednou v rychlosti napsala "bilinky" - hezký ne? Dneska už na správné mluvě nebo text tolik nelpím, radši jsem lidem přítelem a ne vykřičníkem, který je opravuje po každém "prdu". A říkám si, že v životě jde přece o něco úúúúúplně jiného!
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.