Jak už jsem psala, svým životním stylem mám až na malé výjimky (nekouřím a maluji se) mnohem blíž k Monty než k některým supermatkám. Ovšem jednu takovou znám.
Její zásady:
- denně se musí utírat prach, vytírat a luxovat, dvakrát denně mýt záchod
- denně musí být dvě teplá jídla, ohřívat se nesmí, v ohřívaném jídle se množí nebezpečné bakterie
- jednou týdně se musí vyprat lůžkoviny
-nic se na sebe nesmí vzít dvakrát, i vrchní ošacení po každém použití pere
-školka je hrob pro dětskou duši, dítě do čtyř let nemá chodit do kolektivu, protože ho to stresuje
-mladší školní dítě by mělo chodit po obědě, družina je rovněž komunistický přežitek
- dítě, které vydrží chvilku bez matky k ní nemá správný vztah, dítě kterému se líbí ve školce bylo jistě v rodině zanedbávané
- všechny prostory, kde je více lidí, jsou nebezpečné z hlediska nákady, včetně tramvají, divadla, kina a různých hromadných akcí
- správná matka se nerozptyluje koníčky, sebevzděláváním a jinými nesmysly, protože pak zákonitě nemůže všechno to důležité stihnout a dítě trpí
Ta žena se to skutečně snažila dodržovat. Dokonce vyhrožovala jiným matkám s jiným životním stylem, že na ně pošle sociálku, protože jejich děti nemají správnou péči. S dětmi skutečně nikam nechodila, nikdy nejeli na výlet,k vodě, pořád se jen pralo a uklízelo. To vše se dělo za vydatného dohledu její matky.
Výsledek? Její manžel to nevydržel a utekl. Děti mají obrovské problémy v kolektivu, projevují se u nich i poruchy učení, úzkostnost, stále trpí nakažlivými nemocemi. Ona se dnes urputně snaží být jiná. O generaci starší ženy nechápou, jak mohl manžel opustit tak dokonalou hospodyni a matku a ještě prohlásit, že s ní byl mrtvý zaživa.
Podle jejích zásad by například moje dcera musela být totálně zdeptaná školkou, družinou, trpět všemi možnými nemocemi ze špíny i z pobytu v "rizikovém" prostředí, pokud už neměla dávno umřít na otravu z den starého ohřátého jídla. Vůbec lidstvo jako celek vlastně už mělo dávno vymřít na špínu.
Prostě - každý jsme nějaký. Pro mě je však tohle mnohem víc proti srsti než to, co dělá Monty. P.
P.S.:Ta žena taky nechodila na pískoviště - ale z toho důvodu, že písek je špinavý a vyskytují se tam nevychované agresivní děti, nelíčila se, ale z důvodu, že je to patlání špíny na umytý obličej.
Předchozí