Mě se ani u jednoho syna při příjezdu do porodnice a při vyplňování formulářů na jména neptali, u prvního se zeptala asistentka, až když jsem tlačila a u druhého, až když byl na světě. A dokonce nám bylo řečeno, že jméno můžeme ještě změnit, definitivní je, až se nahlásí na matriku (k nám do porodnice přišla asi 2 dny po porodu paní z matriky vše sepsat). Slyšela jsem, že jména chtějí porodnice napsat dopředu pouze ze statistických důvodů, proto některé vyžadují uvést obě jména, přestože je dopředu známo pohlaví potomka.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.