autorce děkuji za pěkný článek. A přidám také něco k dobru.
Nejsem z těch, co by dávala dítěti jméno po rodičích. A i jeden příklad z blízkého okolí mne poněkud odradil. Rodiče Martina a Jan mají dva syny Jana a Martina. Pro mne šílená kombinace, nikdy se nevyznám o kom se mluví. Můj bratr je Jan a můj bratranec též, bratránek je o několik let starší a celé dětství se jim říkalo velký Honza (bratránek) a malý Honza. Jenže v dospělosti můj bratr přerostl svého jmenovce, ale oslovení zůstalo a i když je jim oběma kolem třiceti, tak je pořád všichni mají za velkého a malého Honzíka.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.