| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Hypotrofický a hypertrofický novorozenec

Ahoj,tak takhle velké holky jsme teda neměla:-D,ale měly 3,85 a 51 a ta druhá 3,90 a 51.Při prvním těhu jsme brala maternu a po porodu se mě i ptali jestli jsem co brala,protože cukrovku jsem neměla a postavou jsem hubenour(172/50).Starší dceru jsme přenášela týden.Porod celkem dobrý(ale druhý byl lepší),jen měla větší hlavičku a má dodneška,po tatínkovi:-D(Lucka má o 1cm větší obvod než já)Zhruba do 3 let byla porád taková oplácaná a ted je jak žížala-dlouhá a hubená(v percent.se pohybuje těsně nad hranicí 75% výšky)
DRuhá dcera je přesně na den v termínu a já jen děkuju za to,protože kdybych ji přenášela ten týden se kterým jsme počítala,tak se přehoupne přes 4kg,vitamíny jsem brala Calibrum,ale jen do 28 týdne a to už tak měsíc předtím jsme ho brala co druhý den.Přestala jsme ho brát na popud doktorky,kdy se jí zdálo že jsem se začala víc zakulacovat ty poslední měsíce(viděla mě každý týden,od 28-35 týdne jsme skončila ve špitále kvůli hrozícímu předč.porodu)Ale za celou dobu těhu mi nkdo nebyl schopný říct jestli mám počítat s větším dítětem nebo ne,řekli mi to až na příjmu v porodce v den porodu.Ale u nás to vypadá na rodové dispozice od manžela.Má ještě dva sourozence a a všichni se narodili velcí-4,2-4,5kg.A švagrová rodila o půl roku později(po mé první dceři)a její malý měl 4,2 a 54cm.Ale dál jde Terezka po mě-ted je spíš drobnější,teprve v roce svoji váhu zdvojnásobila,dotáhla to konečně 8kg a přibírala tak 400-500g první půlrok za měsíc,pak už to bylo tak 200-300.Naštěstí máme super doktorku,která mi okamžitě necpala UM,protože hůř přibírala,ale přihlížela i k rodinným dispozicím,bylo ji jasné že je Terezka po mě.:-D
Ale je fakt že Lucka bývávala tak do těch 5 let celkem často nemocná,byli jsme i 2x v ozdravovně a no a Terezka zatím celkem dobrý.;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.